Zigmetal Business Príprava kuracieho mäsa na grile

Príprava kuracieho mäsa na grile




Máte radi varenie a jedlo, ale chcete sa začať stravovať zdravšie? Alebo plánujete začať s chudnutím, ale nemáte inšpiráciu na recepty, ktoré by ste si mohli pripraviť? Na internete nájdete veľké množstvo receptov, z ktorých si môžete zobrať inšpiráciu. Najmä v letnom období majú ľudia chuť na ľahšie stráviteľné jedlá, ktoré nám nezaťažia trávenie na dlhé hodiny. Medzi takéto jedlá patrí napríklad kuracie alebo morčacie mäso. Kuracie mäso je jedným z najčastejších druhov mäsa používaných v kuchyni. Vyznačuje sa najmä nízkym podielom tuku a vysokým obsahom bielkovín, vďaka čomu je veľmi vhodné aj pre športovcov.

Kuracie mäso

Obsahuje množstvo minerálnych látok a používa sa do príkrmov ako prvá strava pre deti od útleho veku. Množstvo bielkovín, tuku a kalorická hodnota závisí od telovej časti, z ktorej mäso je. Najmenej kalorické a najľahšie stráviteľné sú napríklad kuracie prsia. Kuracie stehná obsahujú viac tuku a sú vhodnejšie najmä na pečenie. Spôsobov, ako kuracie mäso pripraviť je naozaj mnoho. Najmä v letnom období je populárne grilovanie. Mäso je vhodné pred grilovaním dať na niekoľko hodín do marinády, aby dostatočne nasalo jej chuť. Ak bývate na byte a dostali ste chuť na grilované mäso, nezúfajte.

Príprava kuracieho mäsa

Na kontaktnom grile pripravíte rovnako chutný obed či večeru ako na klasickom. Ako dlho grilovať kuracie mäso na kontaktnom grile Chutnavareska, aby bolo dostatočne prepečené no zároveň stále šťavnaté a mäkké ? Konkrétny čas grilovania je rôzny, závisí predovšetkým od hrúbky mäsa a nastavenej teplote. Taktiež čas závisí od druhu mäsa, ktoré grilujete. Lepší marker, ktorým sa pri pečení môžete riadiť, je vnútorná teplota mäsa. Tá by mala dosiahnuť hodnotu 75 stupňov celzia. Pri tejto teplote budete mať istotu, že mäso je dostatočne prepečené a sú zlikvidované potencionálne baktérie či parazity. Pri dlhšom grilovaní a dosiahnutí vyššej teploty sa mäso vysuší.